Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Skokan Hájek skončil dnes v Sapporu až jedenáctý

Sapporo - Skokan na lyžích Antonín Hájek skončil jedenáctý v dnešním závodu Světového poháru v japonském Sapporu. Z vítězství se radoval Rakušan Thomas Morgenstern. Švýcar Simon Ammann se díky čtvrtému místu vrátil do čela seriálu. Na proměnlivé povětrnostní podmínky doplatil Lukáš Hlava, který byl po prvním kole pátý, ale krátký druhý pokus znamenal propad až na šestnácté místo. O tři místa za ním skončil Roman Koudelka. Druhé místo obsadil německý skokan Andreas Wank, který poprvé v kariéře vystoupil na stupně vítězů. Pro Morgensterna to bylo již čtrnácté vítězství a třetí v Sapporu.

"Mám to tady rád a jsem moc rád, že jsem tady zase první," řekl Morgenstern v rozhovoru pro stanici Eurosport. Třetí místo obsadil domácí Daiki Ito. Po prvním kole vedoucí Noriaki Kasai pokazil druhé kolo a byl šestý. Vítězi kvalifikace Hájkovi se na půjčených lyžích nevydařil první skok a 110,5 metru ho řadilo až na 22. místo. Ve druhém pokusu ale přidal devět metrů a posunul se vzhůru o jedenáct příček. Hlava skočil na úvod 128,5 metru a byl pátý těsně za Ammannem jen kvůli horším stylovým známkám. Útočil tak na životní výsledek ve Světovém poháru, ale do elitní desítky se nakonec nedostal.

Ve druhém kole doplatil na špatné podmínky a přistál jen na 93,5 metru. Podruhé v sezoně bodoval Koudelka díky skokům 118 a 101 metrů. Mimo elitní třicítku zůstal jen Jakub Janda, jehož 101,5 metru v 1. kole stačilo pouze na 34. místo. Závody v Sapporu vynechala řada skokanů ze světové špičky: mimo jiné Rakušan Gregor Schlierenzauer, vítěz Turné čtyř můstků Andreas Kofler i jejich krajan Wolfgang Loitzl. Nepřijeli ani Fin Janne Ahonen, Nor Björn Einar Romören či Polák Adam Malysz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články