Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skikrosařka Kučerová si zajela sezonní maximum, o vítězce rozhodla až fotografie

Innichen (Itálie) – Pro nejlepší výsledek v sezoně ve Světovém poháru skikrosařek si na závodě v italském Innichenu dojela Nikol Kučerová. Česká reprezentantka obsadila patnácté místo. Do vyřazovacích jízd postoupila poprvé, ve svém čtvrtfinále však dojela do cíle na posledním místě.

Skikros
zdroj: ČTK/AP autor: Gian Ehrenzeller

Kučerová si paradoxně připsala nejlepší umístění v sezoně v době, kdy zápolí se zdravotními problémy. Stále doléčuje nemoc a po příjezdu do Itálie zvracela a měla teploty.

"Dělala jsem dneska, co jsem mohla, ale když už několik dní můj žaludek odmítá trávit normální jídlo, bez energie se velké výkony fakt podávat nedají. Takže beru 15. místo a na tom, abych zítra byla trochu víc fit, mi pomáhají pracovat místní lékaři," napsala a připojila fotku s infuzí.

Ve finále skončila vedoucí žena SP Marielle Thompsonová z Kanady druhá za Němkou Heidi Zacherovou. Závod mužů vyhrál slovinský mistr světa Filip Flišar.

Naopak v nemocnici se ocitla i další ze švédských skikrosařek Sandra Näslundová. A to dva dny poté, co dvojnásobná vítězka Světového poháru Anna Holmlundová při tréninku spadla na hlavu a po operaci zůstává v umělém spánku. Stav Näslundové však není ani zdaleka tak vážný, nejvíc si stěžovala na bolest v lokti.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod skikrosařek v Innichenu rozhodla až fotka, mezi muži slavil Flišar

Holmlundové hrozí trvalé poškození mozku

Holmundové naopak hrozí po těžkém pádu trvalé následky. Výsledky nových vyšetření nejsou podle reprezentačního lékaře povzbudivé, nevyloučil, že dvojnásobná vítězka Světového poháru bude mít poškozený mozek.

Devětadvacetiletá Holmlundová měla při pondělním tréninku na Světový pohár v Innichenu těžký pád a silně se udeřila do hlavy. Podle prvních informací měla slabší krvácení do mozku a v nemocnici v Bolzanu se podrobila operaci. Od té doby je v umělém spánku na jednotce intenzivní péče.

Podle týmového lékaře Jakoba Swanberga nyní nezbývá než čekat. "Anna je zatraceně silná. Už dřív nás překvapila," řekl Swanberg.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy