Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Skikrosařka Kučerová: Rvát se na trati umím, ale potřebuji zlepšit kvalifikace

Kreischberg - Skikrosařka Nikol Kučerová měla na mistrovství světa v Kreischbergu zpočátku štěstí, ale v klíčovém čtvrtfinálovém souboji prokázala srdce opravdového závodníka a prodrala se do semifinále. I když nakonec o medaili nebojovala a skončila šestá, postarala se o překvapení. Po zlatu a pátém místě favoritky Ester Ledecké a šestém místě olympijské vítězky Evy Samkové se postarala o další nejlepší výsledek výpravy a byla vůbec nejlepší českou lyžařkou na šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Skikrosařka Kučerová: Konečně jsem na MS něco zajela

Kvalifikaci mohla jet v Kreischbergu tréninkově, neboť postupovaly všechny skikrosařky. V osmifinálové jízdě měla rovněž jistotu postupu. Podle výsledků kvalifikace se dostala do jízdy s pouhými dvěma soupeřkami, ale nejrychlejší žena kvalifikačních bojů Georgia Simmerlingová z Kanady v tréninku upadla a odstoupila.

"Vůči ní je mi to líto, protože jezdila fakt úžasně, ale pro mě to bylo trochu štěstí," uznala Kučerová. S Alizee Baronovou z Francie tak mohla i prohrát. "Jízdu jsme si užily, daly jsme si ji tréninkově, zkusila jsem si nějaké předjížděcí manévry. Bylo to fajn, to nepopírám," usmála se.

Skvělý výkon ale předvedla ve čtvrtfinále. Na začátku byla čtvrtá, ale dokázala předjet dvě soupeřky a vybojovat postup z druhého místa. "Věděla jsem, že v jízdách jsem na tom dobře. Ve čtyřkách se umím rvát líp než sama na trati. Ale snadné to nebylo. V jednom místě jsem zariskovala, projela jsem to jinak než dosud. Získala jsem rychlost a zkusila to tam poslat. Soupeřka mě nechtěla pustit, ale musela," líčila Kučerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda Nikol Kučerové v malém finále

V semifinále byla poslední a v malém finále se jelo opět ve třech a Kučerová jednu soupeřku porazila. "Nedávala jsem si nějaké cíle na umístění, snažila jsem se jet co nejlíp a vyšlo to," radovala se. Ve světovém poháru byla přitom Kučerová dosud v elitní desítce jen pětkrát, v semifinále dvakrát a ve finále jednou; v prosinci 2010 skončila třetí v italském Innichenu.

"S tou medailí to nechci raději moc srovnávat. Byl to sice 'jen' světový pohár, ale pořád to jsou ty samé holky a já tam tehdy byla nová a poslala jsem to tam," vzpomínala. "Toho si cením hodně, i když je to už dávno. Za poslední roky jsem si protrpěla různá zranění a bolesti, takže teď je to pro mě velké zadostiučinění a jsem ráda," komentovala úspěch.

Kučerová musí zapracovat na jízdě proti chronometru, aby jezdila stabilně v semifinále. Podle kvalifikace se totiž řadí soupeřky do jízd a ty lepší si vybírají startovací bránu. "Myslím, že mě tohle může nakopnout do dalších svěťáků. Potřebuju jezdit lepší kvalifikace, abych se standardně dostávala do finále. Vím, že pak už v jízdách umím," zopakovala.

Oslavu ale neplánuje. "Jedeme domů a budu tak unavená, že odsud minimálně do Prahy budu spát. Pak se z toho budu dostávat, jsem docela bolavá a máme další závody," poukázala na světový pohár v Aroze na začátku února. "Budu odpočívat a trénovat," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články