Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Skikrosař Kraus vyhrál Světový pohár

La Plagne (Francie) - Český skikrosař Tomáš Kraus obhájil celkové vítězství ve Světovém poháru, který vyhrál v kariéře už počtvrté. Bývalý dvojnásobný mistr světa k tomu přidal první místo ve finále seriálu ve francouzském La Plagne. V poslední jízdě porazil Švýcara Armina Niederera a Kanaďana Stanleyho Hayera, bývalého českého reprezentanta.

Pětatřicetiletý Kraus procházel závodem jako nůž máslem. V každé ze čtyř jízd byl v čele od začátku až do konce. Těžil i z toho, že startoval vždy z levé, tedy výhodnější strany jako vedoucí muž Světového poháru, do jehož finále se kvalifikovalo nejlepších 32 jezdců. Z absolutní špičky nestartoval pouze zraněný mistr světa Rakušan Andreas Matt.

Delbosca stála chyba první místo

Až do semifinále postupoval hladce také Krausův vyzyvatel Kanaďan Christopher Delbosco, který českého skikrosaře mohl ještě v celkovém hodnocení jako jediný přestihnout. Pak ale udělal velkou chybu na startu a navíc ze čtvrté pozice upadl. V té chvíli bylo jasné, že Kraus je celkovým vítězem seriálu.

V osmifinále postoupil z druhého místa také druhý český závodník Zdeněk Šafář, ale ve čtvrtfinále po nepovedeném startu vyjel z trati.

Přehled celkových vítězů SP ve skikrosu:

2003 - Hiromi Takizawa (Japonsko), 
2004 - Jesper Brugge (Švédsko), 
2005 - Tomáš Kraus (ČR), 
2006 - Tomáš Kraus (ČR), 
2007 - Audin Grönvold (Norsko), 
2008 - Tomáš Kraus (ČR), 
2009 - Tomáš Kraus (ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články