Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Skikrosař Kraus skončil v Blue Mountain šestý

Blue Mountain (Kanada) - Skikrosař Tomáš Kraus skončil v závodu světového poháru v kanadském Blue Mountain šestý. Exmistr světa a bývalý čtyřnásobný vítěz elitního seriálu zaznamenal druhé nejlepší umístění v sezoně po dvou pátých příčkách. V průběžném pořadí si polepšil o jednu pozici na sedmé místo.

Skikrosař Tomáš Kraus
zdroj: ČT24

Šestý závod sezony vyhrál domácí Brady Leman a díky druhému triumfu v kariéře se dostal do čela Světového poháru. Ve finále odsunul na druhé místo olympijského šampiona a čerstvého vítěze prestižních X-Games Christophera Delboska.

Kraus po patnáctém místě v kvalifikaci obsadil v osmifinálové jízdě druhé místo za Švýcarem Alexem Fivou, jenž před jediným zámořským závodem vedl pohárové pořadí. Ve čtvrtfinále nestačil český lyžař pouze na Delboska, na kterého narazil také v semifinále a prohrál s ním souboj o druhé postupové místo. V malém finále dojel Kraus rovněž druhý za Francouzem Jeanem-Frederikem Chapuisem.

Závod žen vyhrála devatenáctiletá Kanaďanka Marielle Thompsonová, která si dojela pro první vítězství. Na stupně vítězů vystoupila potřetí v sezoně i kariéře a posunula se na druhé místo celkové klasifikace za Švýcarku Sannu Lüdiovou.

Výsledky závodu SP ve skikrosu v Blue Mountain

Muži: 1. Leman,

2. Delbosco (oba Kan.),

3. Matt (Rak.),

...6. Kraus (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 6 z 11 závodů): 1. Leman 331, 2. Fiva (Švýc.) 321, 3. Delbosco 254, ...7. Kraus 191.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články