Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Skikrosař Kraus postrádal výhry, chce znovu vládnout

Praha - Zvykl si na výhry, býval těžko k poražení, ale loni v olympijské sezoně skikrosař Tomáš Kraus o pozici suveréna přišel. Proto nemá na prahu nového ročníku Světového poháru, který začne o víkendu v Innichenu, problém s hledáním motivace - touží se vrátit na přední příčky. "Jsem člověk, který rád vítězí. Bez toho nejde vyhrávat pravidelně a rozhodně mi vadí, že jsem nevyhrával. O to líp se mi trénovalo," řekl Kraus. "Rád bych se posunul do pětice lidí, která figuruje pořád nahoře, jak jsem byl zvyklý," dodal dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru ve skikrosu.

V minulé sezoně ale šestatřicetiletý Kraus stál na stupních vítězů v seriálu SP jen dvakrát a na olympijských hrách ve Vancouveru skončil jedenáctý. Vyhrál 'jen' český šampionát. Letos by tak chtěl rozšířit počet 14 vítězných závodů ve Světovém poháru. "Nálada na startu je výborná a forma taky," usmíval se Kraus a byl rád, že se po osmi týdnech ježdění na sněhu roztočí kolotoč závodů. "Trénování bez závodů není ono. Motivaci určitě mám, což je poznat, protože tu mívám před prvním závodem vždy nejmenší, ale teďka už v sobě cítím nabuzení do známých zážitků," řekl.

Kraus o MS v Deer Valley:

"Šampionát je jedinečný a sledovaný závod. Ta jedinečnost mě baví a chtěl bych tam udělat výsledek. Když to bude na bednu, budu rád."

V přípravě Kraus zařadil více silového a rychlostního tréninku a díky dostatku sněhu jezdil často v trati. "Nic zásadního jsme ale neměnili, jen maličkosti, které se mohou projevit bezvadně a nemusí," řekl Kraus. Velkou změnou je fakt, že se český tým rozšířil ze dvou lidí na deset. "Což je příjemné, protože mě to baví," dodal. Poprvé bude společně s Krausem i v zimě jezdit servisman Jaroslav Lučan. Ten absolvoval školení i u kolegů z reprezentace běžců na lyžích. "Spojil se s Honzou Pešinou, aby načerpal rozumy, protože běžci to mají zmáklé," řekl Kraus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články