Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Skikrosař Kraus opět po dvou letech skončil v SP na stupních vítězů

Les Contamines (Francie) – Konečně se dočkal. Český skikrosař Tomáš Kraus se takřka po dvou letech opět vrátil na stupně vítězů, když v závodě světového poháru ve francouzském Les Contamines obsadil třetí místo. Naposledy se mu to povedlo v březnu 2011 v norském Vossu, kde byl rovněž třetí. Dnešní závod vyhrál Švýcar Alex Fiva před obhájcem celkového vítězství v SP Slovincem Filipem Flišarem.

Český skikrosař Tomáš Kraus
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Krausovi se dva roky nedařilo, ale v letošní sezoně se úspěšně vrací do světové špičky. Přípravě prý dával víc než kdykoliv jindy a v prosinci v italském Innichenu se opět prosadil až do finále. Skončil sice čtvrtý, ale cítil, že je jen otázkou času, kdy se na stupně vítězů vrátí. Dnes se mu to povedlo pošestadvacáté v kariéře. "Tak jsem to po dvou letech zase dotáhl na bednu," uvedl Kraus.

Osmatřicetiletý dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz světového poháru finále odstartoval dobře, ale po chvíli se kolem něj prosmýkli Fiva s Flišarem. Český lyžař bojoval o třetí místo, které i díky problémům soupeře na trati uhájil.

Pořadatelé postavili těžkou trať plnou děr, pomalejší se spoustou zatáček. "Nebyl čas připravit se na skoky," uvedl Kraus. K lepšímu umístění mu prý chyběla lepší kvalifikace, v níž byl devátý. "Ve finále jsem odstartoval fakt dobře, ale z horší pozice to bylo těžké. Ale podařil se další krok ke špice," radoval se.

Je prý obtížné bodovat v každém závodu, protože špička se vyrovnává. "A ještě těžší je se zlepšovat. Mně se tohle daří, užívám si to," uvedl. Plánoval i menší oslavu. "Ale vzhledem k tomu, že se jede zase už za čtyři dny, tak to nebude nic velkého," dodal před závodem v Megeve.

Výsledky SP ve skikrosu v Les Contamines

Muži: 1. Fiva (Švýc.), 2. Flišar (Slovin.), 3. Kraus (ČR), 4. Midol (Fr.).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 14 závodů): 1. Fiva 344 b., 2. Niederer (Švýc.) 313, 3. Leman (Kan.) 245, ...5. Kraus 177.

Ženy: 1. Limbacherová (Rak.), 2. Holmlundová (Švéd.), 3. Smithová (Švýc.), 4. Bergerová-Sabbatelová (Fr.), ...19. Kučerová, 26. Chárová (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 14 závodů): 1. Smithová 396, 2. Holmlundová 245, 3. Limbacherová 238, ...31. Kučerová 15, 35. Chárová 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články