Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Skikrosař Kraus dojel čtvrtý, včerejší senzace Kučerová vypadla v kvalifikaci

Innichen (Itálie) – Skikrosař Tomáš Kraus se rychle zotavil po včerejším pádu a v dnešním závodě se poprvé v sezoně probojoval až do finálové jízdy, kde nakonec skončil čtvrtý. Kraus potvrdil, že se mu v této sezoně znovu daří starty. Už v sobotu, kdy měl ve čtvrtfinále po kolizi s úřadujícím mistrem světa Andreasem Mattem poměrně těžký pád, byl vždy na začátku svých jízd nejrychlejší. Totéž zopakoval i dnes a postupně vyhrál osmifinále, čtvrtfinále, kde oplatil porážku Mattovi, i semifinále.

Tomáš Kraus v čele závodu
zdroj: ČTK autor: ČTK

V každé jízdě Kraus porazil Američana Johna Tellera, který mu to ale ve finále oplatil a skončil třetí. Druhý dojel Švýcar Alex Fiva a z vítězství se radoval Australan Scott Kneller.   

Kraus potvrdil, že má dobrou formu. "Je vidět, že mi to jezdí, mám z toho
opravdu dobrý pocit," uvedl český závodník s tím, že medailové výsledky by měly přijít v dalších závodech. Sobotní pád ho ale trochu poznamenal, večer ho bolel kotník. "Všichni se hodně divili, že jsem přišel na start," podotkl Kraus s tím, že už je zdravotně v pořádku.

Další česká závodnice Nikol Kučerová dnes nenavázala na včerejší senzační třetí místo, když nepostoupila z kvalifikace. Mezi ženami byla nakonec nejrychlejší Švýcarka Fanny Smithová, za ní se seřadily olympijská vítězka a mistryně světa Ashleigh McIvorová z Kanady a Němka Heidi Zacherová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články