Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sjezdařské finále Světového poháru v Aare se pojede na zkrácené trati

Lyžařky včetně Ester Ledecké pojedou dnešní sjezd ve finále Světového poháru ve švédském Aare na výrazně zkrácené trati. Pořadatelům se nepovedlo sjezdovku v celém rozsahu patřičně upravit, navíc v horní části trati fouká vítr. Přímý přenos sledujte od 11:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP

Závod začne v poledne. Česká reprezentantka se na trať vydá mezi posledními se startovním číslem 22. Jako první odstartuje Rakušanka Anna Veithová, kterou Ledecká na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu při své senzační vítězné jízdě v superobřím slalomu odsunula o setinu sekundy na druhé místo.

Lyžařky měly od 9:30 absolvovat ještě jeden trénink jako náhradu za zrušenou pondělní jízdu, kterou nemohly absolvovat kvůli silnému větru. Organizátoři ho však ráno odvolali.

Dvaadvacetiletá Ledecká, která si v sobotu ve Švýcarsku na snowboardu zajistila velký křišťálový glóbus za paralelní disciplíny, zajela v úterním tréninku na zkrácené trati druhý čas. Jejím nejlepším výsledkem ve sjezdu Světového poháru je sedmé místo z prosincového závodu v Lake Louise.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články