Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sjezdař Leitinger a bobista Tasker přijdou kvůli zraněním o olympiádu

Těsně před olympijským startem nastal konec jejich sezony. Tak dopadl vicemistr světa v obřím slalomu Roland Leitinger, který musí s přetrženým předním zkříženým vazem v koleně na operaci, a také bobista Bruce Tasker, který prodělal mrtvici.

Roland Leitinger
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Sammy Minkoff

"Na zranění není nikdy vhodná doba, ale tohle je neuvěřitelně hořká chvíle," litoval Leitinger načasování úrazu těsně před vrcholem sezony.

Na loňském světovém šampionátu ve Svatém Mořici vybojoval nečekaně stříbrnou medaili v obřím slalomu, nestačil jen na hvězdného krajana Marcela Hirschera. Ve Světovém poháru přitom Leitinger dosud nebyl ani jednou na stupních vítězů, na kontě má jen čtyři umístění v desítce s nejlepším výsledkem ze Söldenu, kde byl v říjnu 2015 šestý. V této sezoně bylo jeho maximem dvanácté místo v obřím slalomu v Alta Badii.

Je nám líto, video expirovalo.
Na olympiádě bude chybět sjezdař Leitinger i bobista Tasker

Třicetiletý Tasker se léčil doma se zraněním třísel a kyčle, když ho postihly závratě a nevolnost. Po převozu do nemocnice ve Wrexhamu lékaři zjistili, že šlo o menší mrtvici.

"Přišlo to z ničeho nic. Deprimuje mě, že nemůžu celý ten čtyřletý cyklus zakončit startem na olympiádě, ale jsem vděčný, že jsem v pořádku a zdravý," uvedl Tasker v prohlášení. "Měl bych se z toho úplně zotavit a již teď cítím, že jsem na dobré cestě," dodal rodák z Walesu. V ledovém korytě by se měl znovu objevit v příští sezoně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články