Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sjezd v Lake Louise vyhrál Svindal, Aspen si podmanila Mazeová

Lake Louise, Aspen - Úvodní sjezd v nové sezoně světového poháru vyhrál v kanadském Lake Louise norský lyžař Aksel Lund Svindal. Český reprezentant Ondřej Bank skončil na předposlední 61. příčce, když na Svindala ztratil pět vteřin a sedm setin. V americkém Aspenu vyhrála Slovinka Tina Mazeová i druhý obří slalom v sezoně SP. Jediná česká reprezentantka na startu Martina Dubovská obsadila 45. místo v prvním kole a nepostoupila.

Aksel Lund Svindal
zdroj: Isifa autor: Mike Sturk

V Lake Louise obsadil Svindal první místo před Rakušanem Maxem Franzem, o třetí příčku se podělili obhájce malého glóbu v této disciplíně Klaus Kröll a Američan Marco Sullivan. 

Čtyřnásobný mistr světa Svindal si připsal celkově 17. dílčí vítězství v seriálu. Do cíle dojel s náskokem 64 setin před Franzem, který dosáhl poprvé v kariéře na stupně vítězů. Kröll třetím místem oslavil úspěšný návrat po dubnové operaci kotníku, který si zlomil při motokrosu. 

Sullivan se na stupních vítězů v závodě SP objevil po tříleté pauze. Podobný úspěch zaznamenal naposledy v roce 2009 ve Wengenu, kde byl shodně třetí. Předtím dojel v roce 2007 v Lake Louise druhý a jediný triumf zaznamenal v roce 2008 v Chamonix.

Tina Mazeová
zdroj: Isifa autor: Justin Lane

Tina Mazeová v Aspenu odsunula na druhé a třetí místo Rakušanku Kathrin Zettelovou a Němku Viktorii Rebensburgovou. Připsala si tak jubilejní desátý triumf v obřím slalomu v seriálu a navázala na říjnové vítězství z úvodního závodu v Söldenu. Devětadvacetiletá Slovinka si upevnila vedení v čele bodování SP a po třech závodech má na kontě 250 bodů. Druhá Zettelová zaostává o devadesát. 

Na domácí trati se v prvním závodě od propuštění z nemocnice objevila Američanka Lindsey Vonnová. Čtyřnásobná vítězka světového poháru skončila na 21. příčce s téměř čtyřvteřinovou ztrátou na Mazeovou. 

"Jsem ráda, že jsem mohla jet před svými fanoušky," uvedla Vonnová, která v polovině října strávila dva dny v nemocnici kvůli bolesti střev. "Nejsem ten typ, co by s každou bolístkou běžel do nemocnice, ale tohle byla nejhorší bolest v životě," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články