Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sjezd SP v Méribel překvapivě vyhrála Španělka Ruizová

Méribel (Francie) – První sjezd SP po skončeném mistrovství světa vyhrála nečekaně Španělka Carolina Ruizová. Ve 31 letech si tak připsala premiérové vítězství v kariéře a postarala se o první španělský triumf v rychlostní disciplíně v historii elitního seriálu.

Carolina Ruizová
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Trovatti

Chilská rodačka Ruizová měla dosud v SP na kontě nejlépe druhou pozici z obřího slalomu v Sestriere, jíž dosáhla před téměř 13 lety. Pro druhé pódiové umístění v životě a první vítězství si dojela s číslem 28, když už to vypadalo na triumf Marie Höflové-Rieschové. Němka coby dvacátá startující vedla o setinu sekundy před domácí Francouzkou Marií Marchandovou-Arvierovou a odolala i ataku suverénky sezony Tiny Mazeové. Slovinka se mohla v případě vítězství stát teprve třetí lyžařkou, která v jednom ročníku SP vyhraje všech pět disciplín, nicméně na Höflovou-Rieschovou ztratila v cíli osm desetin.

Figurovala v té době na třetí příčce a zdálo se, že alespoň 18. umístěním na stupních vítězů v sezoně vyrovná rekordní zápis Pernilly Wibergové ze Švédska a Hanni Wenzelové z Lichtenštejnska. To jí však překazila nečekaným triumfem Ruizová, jež ji odsunula na čtvrtou pozici. 

"Tahle trať mi opravdu skvěle seděla a cítila jsem se tu hodně dobře už v tréninku. Zkoušela jsem jet jako vždycky a podařilo se mi to. Je to skvělý pocit, tak dlouho jsem na tenhle úspěch dřela," radovala se Ruizová, jejímž dosavadním maximem ve sjezdu SP byla sedmá pozice. Česká reprezentantka Klára Křížová obsadila s odstupem 2,14 dvaatřicátou pozici. K druhému bodovému umístění v sezoně jí chybělo 16 setin sekundy.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články