Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Shiffrinová má natržený postranní vaz a čeká ji delší pauza

Vail (USA) - Nejlepší současnou slalomářku Mikaelu Shiffrinovou čeká s natrženým vazem v koleni delší pauza, podle svého manažera přijde o hodně závodů. Sama Američanka už se smiřuje s tím, že pro ni sezona skončila. Shiffrinová, jež chtěla získat čtvrtý malý křišťálový glóbus a zaútočit i ve Světovém poháru na celkovou trofej, se zranila o víkendu ve švédském Åre.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Jeff Swinger

"Jsem plná nadějí. Na konci sezony budu moci zase jezdit na lyžích, možná i naplno trénovat. Ale že bych mohla před koncem Světového poháru startovat v závodech, to je nepravděpodobné," řekla dvacetiletá olympijská vítězka ve slalomu listu Denver Post v domě svých rodičů v Coloradu, kde se bude zotavovat.
 
Rodačka z Vailu vyhrála hodnocení slalomu ve Světovém poháru v posledních třech sezonách a i nový ročník rozjela skvěle: vyhrála první i druhý závod v Aspenu, pak se ale v Åre před obřím slalomem zranila. Vynechala nedělní slalom, další bude následovat 29. prosince v rakouském Lienzu a pak 3. ledna v Záhřebu.

"Nechci už z principu znovu závodit jen proto, abych závodila. Když jdu na start, chci na tom být tak, abych mohla vyhrát. Kdybych startovala už na konci sezony, určitě bych nebyla stoprocentní," řekla Shiffrinová, velká soupeřka Šárky Strachové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články