Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sedmatřicetiletý lyžař Di Centa se dočkal prvního vítězství v SP

Canmore (Kanada) - Ve 37 letech se italský běžec na lyžích Giorgio di Centa dočkal individuálního vítězství v závodu Světového poháru. Veterán, jenž ponese za týden italskou vlajku při slavnostním zahájení olympijských her ve Vancouveru, dnes v kanadském Canmore vyhrál závod na 15 km volnou technikou. Di Centa porazil o pět sekund krajana Pietra Pillera Cottrera, třetí místo obsadil Švýcar Dario Cologna. Závodu se nezúčastnili vedle českých běžců ani nejlepší Norové v čele s lídrem seriálu Petterem Northugem.

Di Centa čekal na velké vítězství přesně čtyři roky. V únoru 2006 triumfoval v olympijském závodu na 50 kilometrů a forma se mu vrací v pravý čas. Ve Světovém poháru vybojoval pět prvenství ve štafetě, ale mezi jednotlivci na triumf dosud čekal.

Dnešní závod rozjel Di Centa pomaleji, ale od desátého kilometru už figuroval společně s Pillerem Cottrerem ve vedení. O dva roky mladšího krajana nakonec těsně porazil. Na přední příčky v celkové klasifikaci neměl závod vliv, dál vede o téměř 300 bodů Northug před Lukášem Bauerem.

Předposlední závod běžkyň před OH vyhrála Kallaová

Švédka Charlotte Kallaová vyhrála dnešní závod Světového poháru v běhu na lyžích v kanadském Canmore. Na trati 10 kilometrů volnou technikou předčila Polku Justynu Kowalczykovou o necelých deset sekund. Třetí doběhla Ruska Irina Chazovová. Na běžkyně čeká před olympijskými hrami ve Vancouveru ještě sobotní sprint. České reprezentantky v Canmore nestartují.

Kowalczyková zvýšila svůj náskok v čele celkové klasifikace již na 330 bodů před Petrou Majdičovou ze Slovinska a udělala další krok za obhajobou Křišťálového glóbu. Závod rozjela nejrychleji, od pátého kilometru se ale přetahovala s Kallaovou o každou sekundu a v závěru na Seveřanku nestačila. Dvaadvacetiletá vítězka předloňské Tour de Ski vyhrála závod SP potřetí v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články