Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Se snowboardingem jsem začala, protože jsem nerada brzy vstávala, říká Samková

Praha – Olympijské vítězce ve snowboardcrossu Evě Samkové pomalu začíná další sezona. A bude řádově odlišná od předchozích, ve kterých nastupovala ve skrytu hlavních lyžařských disciplín. Od Soči si však musí zvykat na velký zájem fanoušků i zájemců o snowboard. Samková se toho ale nebojí, naopak se těší na větší spolupráci s mladými talenty.

Eva Samková
zdroj: ČT sport

Na konci loňské sezony se čerstvá držitelka titul armádního sportovce roku potýkala se zraněním kotníku, který si nejprve zlomila, poté si v něm poranila vazy. Nyní už však vypadá pozitivně. "Ještě neproběhly všechny testy, v neděli odjedu na ledovec a tam začnu skákat, vypadá to ale docela dobře," chválí si Samková.

Letos ji čeká poněkud odlišný program od loňského. "Bohužel letos nemáme tolik světových pohárů, takže to bude takové vlažnější, ale je tam mistrovství světa. Hlavně se těším, že budeme více v České republice propagovat tratě, podívám se na nějaké závody pro děti," těší se.

Po České republice ji baví jezdit. "Pokud zvládneme postavit nějakou dobrou trať, ať už na Šumavě, Klínovci nebo v Krkonoších, bylo by to skvělé. I kdyby se vytvořil nějaký kemp, kde by se mnou mohly děti jezdit," přemýšlí Samková nad tím, jak by se mohla věnovat rostoucím nadějím svého sportu.

A proč by děti lákala zrovna na snowboard? "Je to více 'zevlácké', ale zároveň stále profesionální. Já jsem začala se snowboardingem kvůli tomu, že jsem nerada vstávala. Tady mohu jít v devět na svah. Teď už to tedy takové také není, ale lyžaři jsou tam přece jen dříve," usmívá se.

Zejména však oceňuje opravdové přednosti snowboardcrossu, ve kterém mají jezdci přímý kontakt se svými soupeři. "Hlavně je to pestré. Většinou je technická startovní sekce, pak se prolítnete pár skoky, následně si dáte zatáčky… Zároveň máte kontakt s kamarády, jedete v trati čtyři," dodává Samková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články