Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Sdruženářům v Seefeldu kraloval Němec Frenzel

Seefeld (Rakousko) - Jednadvacetiletý německý sdruženář Eric Frenzel vyhrál dva týdny před startem olympijských her ve Vancouveru poprvé v sezoně závod Světového poháru. Bývalý juniorský mistr světa dnes triumfoval v rakouském Seefeldu, kde nestartoval český reprezentační tým ani někteří závodníci ze světové špičky. Frenzel využil v desetikilometrovém běhu náskok ze skokanské části, kterou vyhrál, a dojel do cíle o více než půlminuty dříve než zkušený domácí sdruženář Mario Stecher. Třetí byl Japonec Akito Watabe.

Při neúčasti české reprezentace, jež se připravuje před odletem do zámoří v Lillehammeru, v Seefeldu startovali pouze mladí Tomáš Matura a Petr Kutal. Oba figurovali po skoku v závěrečné páté desítce pořadí - Kutal do běhu ani nenastoupil, Matura ještě před polovinou trati vzdal.

Světový pohár v Seefeldu vynechalo mimo jiné sedm závodníků z první desítky průběžného pořadí seriálu. Do závodu nenastoupil ani německý vicemistr světa Tino Edelmann, průběžně pátý, jenž si při tréninkovém skoku poranil koleno a jehož start na olympijských hrách je ohrožen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články