Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sdruženářům v Ramsau vládl domácí Stecher, Češi nebodovali

Ramsau (Rakousko) – Premiérový triumf v letošní sezoně si připsal rakouský sdruženář Mario Stecher, když vyhrál závod světového poháru na domácí půdě v Ramsau. Zkušený třiatřicetiletý Stecher čekal na vítězství od ledna, kdy triumfoval v jiném rakouském středisku Seefeldu. Od té doby byl na stupních vítězů pouze dvakrát, a to na třetích místech.

Mario Stecher
zdroj: AP Photo

Tentokrát si skokem dlouhým 92,5 metru zajistil pro běh šestou pozici se ztrátou 29 vteřin na vedoucího Espena Riana z Norska. Ten se však na běžkách propadal pořadím až na konečnou 27. pozici, naopak Stecher se posouval vpřed. 

Na druhém mezičase již vedl před Němcem Björnem Kircheisenem, s nímž až do konce bojoval o vítězství. Nakonec vyhrál o devět desetin sekundy. V pořadí Světového poháru se posunul na třetí příčku. Ve vedení zůstal Francouz Jason Lamy Chappuis, který dnes skončil šestý. 

Českým sdruženářům se vůbec nedařilo, nejlépe dojel Miroslav Dvořák na nebodovaném 33. místě. Češi se o šanci na lepší umístění připravili nepovedenými skoky, po kterých byli až v v páté desítce. Dvořák se nakonec probojoval těsně za bodované pozice, Tomáš Slavík skončil čtyřicátý. Petr Kutal byl čtyřiapadesátý a o dvě příčky za ním doběhl Lukáš Jančík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články