Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sdruženáři odjíždí na předolympijské soustředění do Lillehammeru

Praha - Čeští sdruženáři odletí ve středu na týden do Norska, kde budou ladit formu na olympijské hry ve Vancouveru na bývalém olympijském můstku a tratích v Lillehammeru. V čele s šestým mužem Světového poháru Pavlem Churavým poveze trenér Luděk Šablatura na kemp Miroslava Dvořáka, Tomáše Slavíka a Aleše Vodseďálka. V Norsku budou sdruženáři do 2. února. Po dnu volna odletí 4. února českým olympijským speciálem do Kanady.

"Každého tam chceme vyladit, abychom měli na olympiádě radost. Chceme se dát trochu do klidu, potrénovat hlavně skokanskou část, ale i běžeckou," řekl Šablatura na tiskové konferenci v Praze. "Jsme rádi, že se tam uklidíme a nikdo nás nebude rušit," dodal kouč.

Hlavní pozornost je upřena na českou jedničku Churavého, který skončil v sobotu druhý na SP v Schonachu. "Určitě mám životní formu. Nikdy jsem na tom líp nebyl a doufám, že to udržím co nejdéle," řekl liberecký rodák. "Dneska bych potřeboval čaj a spánek, ale jinak potřebuji doladit malinko běh, ale i skákat," uvedl Churavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Pavla Churavého

Sdruženáři v pondělí "nafasovali" olympijské oblečení a vyfotili se na pozadí s Pražským hradem. Ve středu odletí do Norska využít kvalitní skokanské můstky. "Je vždy bezvadně upravený, nejsou tam problémy s větrem a kluci je mají rádi," vysvětlil Šablatura. "Je to tam ideální, během hodiny zvládneme třeba deset skoků. Stačí dva až tři dny a vyzkoušíme veškerý materiál," doplnil Churavý.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články