Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sdruženář Slavík byl v Lahti dvanáctý, vyhrál Manninen

Lahti (Finsko) - Český sdruženář Tomáš Slavík obsadil dvanácté místo v závodě světového poháru ve finském Lahti a zaznamenal nejlepší výsledek v sezoně. Ve svém posledním závodě v ročníku a zřejmě i v kariéře zvítězil domácí Hannu Manninen a rozšířil rekordní sbírku triumfů na 48.

Skokan na lyžích
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sdruženáři dnes absolvovali pouze běžeckou část, protože skoky znemožnil silný vítr. Závodníci tak na desetikilometrovou trať vyráželi na základě výsledků provizorního kola, které se uskutečnilo v pátek. Jednatřicetiletý Manninen využil na své poměry vydařeného skoku a se startovním číslem 12 vyhrál suverénně o 28,4 sekundy před Rakušanem Felixem Gottwaldem, jenž se stejně jako on vrátil do kolotoče SP kvůli olympijským hrám. Třetí skončil Jason Lamy Chappuis z Francie, který si v pátek definitivně zajistil celkové vítězství v seriálu.

Slavík se v běhu propracoval ze šestnáctého místa ještě o čtyři pozice a na Manninena ztratil 53,1 sekundy. O dvě příčky tak vylepšil svůj dosud nejlepší výsledek v ročníku, jehož dosáhl v lednu ve Val di Fiemme. Kvůli velké ztrátě ze skoku nenastoupili do běhu další čeští reprezentanti Pavel Churavý (51.) a Miroslav Dvořák (44). Devatenáctiletý Lukáš Jančík obsadil 39. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články