Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sdruženář Portyk byl v dlouhém závodu sedmý

Liberec - Sdruženář Tomáš Portyk skončil na mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci sedmý ve společném dlouhém závodu juniorů a závodníků do 23 let a postaral se o dosud nejlepší český výsledek na šampionátu. Soutěž složenou ze skoku a desetikilometrového běhu vyhrál německý favorit Manuel Faisst.

MS juniorů - sdruženáři v cíli závodu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Juniorským mistrem světa v běhu na 10 km volnou technikou se stal Rus Dmitrij Rostovcev. Mezi juniorkami na poloviční trati vybojovala zlato Němka Victoria Carlová a má po stříbru ve sprintu klasicky druhou medaili z MS.

Šestnáctiletý velký talent české severské kombinace Portyk ukázal svůj potenciál už ve skoku, v němž obsadil šesté místo. "Byl to nejlepší skok, který jsem tady v Liberci doposud předvedl," radoval se z výkonu 94,5 metru vítěz závodu v severské kombinaci ze Zimních olympijských her mládeže 2012 v Innsbrucku.

Při běhu si Portyk o jedno místo pohoršil. "Vzhledem k tomu, že je mi stále pouze šestnáct let, je tento výsledek nejlepší v mé dosavadní kariéře," prohlásil závodník z Lomnice nad Popelkou. Třicítku nejlepších uzavřel druhý český reprezentant Martin Zeman.

Ve startovní listině běžeckého závodu juniorek byla také Julia Svanová, dcera slavné legendy Gundeho Svana, čtyřnásobného olympijského vítěze. Na stupně vítězů však nedosáhla a skončila devátá. Z českých reprezentantů si nejlépe vedli Petra Nováková, která obsadila čtrnáctou pozici, a jednadvacátý Petr Knop.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články