Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sdruženář Dvořák má mononukleózu, závodit by mohl ve druhé půlce sezony

Liberec - Sdruženář Miroslav Dvořák onemocněl mononukleózou a přijde o část sezony Světového poháru. Česká jednička posledních let počítá s návratem k závodům ve druhé polovině ročníku, a to v případě, že bude moci v prosinci zahájit přípravu. Světový pohár začne 28. listopadu ve finské Ruce.

Sdruženář Miroslav Dvořák
zdroj: Getty Images autor: Christof Koepsel

Dvořák si už v létě stěžoval na slabost a únavu, vynechal kvůli tomu i několik závodů letní Grand Prix. Nedávná vyšetření krve pak prokázala onemocnění, které letos prodělala například tenistka Petra Kvitová a v nedávné době také elitní biatlonisté Martin Fourcade či Darja Domračevová.

"Přiznám se, že jsem ani netušil, že taková nemoc existuje. Mám zákaz pohybu a držím přísnou dietu. Na druhou stranu jsem však rád, že konečně vím, co mi je. Únavu a slabost jsem cítil už několik týdnů a měl jsem obavu, že problém může být i závažnější," uvedl Dvořák.

Jako jednu z možných příčin onemocnění Dvořák označil přechozenou angínu z minulé sezony. Nyní se zařekl, že dokud nebude zcela zdráv, nezačne trénovat. "Naštěstí nemusím pospíchat - v této sezoně nejsou na programu olympijské hry ani mistrovství světa," řekl. "Pokud zahájím v prosinci přípravu, mohl bych stihnout některé závody ve druhé polovině Světového poháru. Z léta mám hodně natrénováno, tak by to nemuselo být marné," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články