Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sdruženář Churavý obsadil v SP v Ramsau osmé místo

Ramsau (Rakousko) - Sdruženář Pavel Churavý obsadil v dnešním závodu Světového poháru v Ramsau osmé místo a podruhé v olympijské sezoně se vešel do elitní desítky. Své páteční vítězství zopakoval Francouz Jason Lamy Chappuis a pojistil si vedení v seriálu.

Dvaatřicetiletému Churavému se opět dařilo na můstku, i když ne tak jako v pátek, kdy byl dokonce třetí. Dnes vyrážel na desetikilometrovou trať jako jedenáctý, ale v silné skupině se propracovával vpřed až na osmé místo. Zkušenému členovi Dukly Liberec o pouhé dvě desetiny unikla sedmá pozice, jíž by vyrovnal své nejlepší umístění v sezoně z Kuusama.

Na body dosáhl také Miroslav Dvořák, jenž se v běhu propracoval z 46. příčky na čtrnáctou. Aleš Vodseďálek byl šestačtyřicátý, Tomáš Slavík z 53. pozice do běhu nenastoupil.

Třiadvacetiletý Lamy Chappuis oslavil čtvrté vítězství v sezoně díky tomu, že měl stejně jako v pátek nejvíce sil pro závěrečný spurt. Ještě několik set metrů před cílem vedl domácí Felix Gottwald, jenž nastoupil ve stoupání necelé dva kilometry před cílem, ale ve finiši odpadl a skončil pátý. Druhé místo obsadil Němec Tino Edelmann, třetí byl Ital Alessandro Pittin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články