Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sdruženář Chappuis si zajistil Křišťálový glóbus

Lahti (Finsko) - Francouz Jason Lamy Chappuis si s předstihem zajistil Křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v severské kombinaci. Pozici nejlepšího sdruženáře sezony mu definitivně zajistilo desáté místo v prvním poolympijském závodě v Lahti. Při triumfu Nora Magnuse Moana skončil Pavel Churavý patnáctý. Český reprezentant do Lahti přijel povzbuzen pátou příčkou z olympijského závodu na velkém můstku, kterou se postaral o druhý nejlepší výsledek českých sdruženářů v historii her.

V Lahti si ve skokanské části zajistil Churavý osmou pozici, v běhu na 10 km se však startovním polem propadl. Nakonec se o patnáctou příčku podělil s vítězem skoku Rakušanem Wilhelmem Deniflem, na kterého na startu běhu ztrácel minutu a 12 vteřin. Poprvé v tomto kalendářním roce se tak Churavý v SP nevešel do nejlepší desítky.

V běhu se naopak o osm pozic dopředu posunul Miroslav Dvořák, který obsadil 26. místo. Tomáš Slavík skončil třiatřicátý a Lukáš Jančík osmačtyřicátý.

Olympijskému vítězi Chappuisovi sice závod příliš nevyšel, pohlídal si však desátou příčku, která mu zajistila celkový triumf. Druhý muž hodnocení SP Rakušan Felix Gottwald totiž doběhl pátý a dva závody před koncem sezony má nedostižnou ztrátu.

Závod v Lahti patřil Moanovi, který znovu prokázal své běžecké schopnosti. Po skokanské části sice ztrácel na lídra minutu a půl, stíhací jízdou však manko dohnal a v cílové rovince přesprintoval domácího Hannu Manninena. Třetí místo obsadil Němec Tino Edelmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články