Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Schlierenzauer se raduje, Koudelka je celkově pátý

Bischofshofen (Rakousko) – Turné čtyř můstků vyhrál rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer, v posledním závodu v Bischofshofenu mu k tomu stačilo třetí místo. Závod, který byl kvůli silnému větru a hustému sněžení ukončen po prvním kole, ovládl další Rakušan Thomas Morgenstern. Český skokan Roman Koudelka byl dnes šestý, v konečném pořadí Turné je pátý. Druhý dnes byl Nor Anders Bardal.

Koudelka v prvním kole, v němž kvůli zrušení kvalifikace startovalo všech 62 účastníků Turné, skočil 129,5 metru. Pátý muž konečného pořadí ztratil pouze 4,4 bodu na třetího Schlierenzauera.

Ten si zajistil premiérový triumf ve čtyřdílném seriálu i díky tomu, že jeho největší konkurent Andreas Kofler první kolo pokazil a skončil až na sedmadvacátém místě. Ještě před zrušením druhého kola pak Kofler skočil 140 metrů, ale ty se mu už do výsledků nepočítaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Turné čtyř můstků 2011/12 Bischofshofen

Další český závodník Jakub Janda skončil dnes dvaadvacátý, Jan Matura byl poslední dvaašedesátý. Nejhůř ale dopadl Lukáš Hlava, kterému se po dopadu překřížily lyže a následoval těžký pád, po němž musel být český skokan odnesen z dojezdového prostoru na nosítkách. Podle aktuálních informací má zlomený nos, jiná zranění lékaři zatím neodhalili. Hlava byl klasifikován na 40. pozici.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články