Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Savchenková a Szolkowy útočí na čtvrté evropské zlato

Bern - Němečtí krasobruslaři Aliona Savchenková a Robin Szolkowy útočí na čtvrté evropské zlato v kategorii sportovních dvojic. Na šampionátu v Bernu vyhráli krátký program, po němž mají náskok necelých tří bodů před obhájci titulu Juko Kavagutiovou a Alexanderem Smirnovem z Ruska. Čeští reprezentanti Klára Kadlecová a Petr Bidař jsou při svém debutu na velké seniorské akci zatím na skvělém osmém místě.

Savchenková a Szolkowy pro letošní sezonu zvolili jako hudební doprovod ruské lidové rytmy a svou bezchybnou jízdou nadchli zmrzlé publikum v bernské hale. Především díky známkám za programové komponenty si vytvořili náskok před Kavagutiovou se Smirnovem, kteří loni ukončili jejich tříletou nadvládu na evropské scéně. Ruští reprezentanti zvolili dramatickou hudbu Richarda Strausse a rovněž se nedopustili žádné vážnější chyby.

Po loňském pátém místě útočí na první velkou seniorskou medaili sedmnáctiletá Vera Bazarovová a o sedm let starší Jurij Larionov. V krátkém programu se dopustili jediné chyby při odhazovaném trojitém flipu, kdy partnerka dopadla na obě nohy. Průběžně jsou třetí, ale díky bezchybnému výkonu se na ně ze čtvrté pozice tlačí český rodák Ondřej Hotárek, jenž závodí v italských barvách společně se Stefanií Bertonovou.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v krasobruslení 2011 Švýcarsko

Česká republika má po pěti letech zastoupení v této kategorii díky patnáctileté Kadlecové a devatenáctiletému Bidařovi, kteří stále patří mezi juniory. Na závěr dnešního večera předvedli čistý krátký program, v němž však byl z trojitých skoků jen odhozený salchow. Umístili se tak ve středu startovního pole a ve čtvrtek budou bojovat o umístění v první desítce.

Sportovní dvojice po krátkém programu:

1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 72,31,

2. Kavagutiová, Smirnov 69,49,

3. Bazarovová, Larionov (všichni Rus.) 62,89,

4. Bertonová, Hotárek (It.) 60,08,

5. Gerboldtová, Enbert (Rus.) 57,50,

...8. Kadlecová, Bidař (ČR) 48,45.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články