Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Savchenková a Szolkowy jsou počtvrté mistry světa

Nice (Francie) - Německá sportovní dvojice Aljona Savchenková, Robin Szolkowy získala čtvrtý světový titul. Vedoucí pozici dnes uhájila o jedenáct setin bodu před Rusy Taťjanou Volosožarovou a Maximem Traňkovem, kteří ke stříbru vylétli z osmé příčky po krátkém programu. Bronz získali Narumi Takahašiová a Mervin Tran z Japonska.

Aljona Savchenková a Robin Szolkowy
zdroj: ISIFA/EPA

Savchenková se Szolkowým ve volné jízdě vsadili na jistotu a na rozdíl od krátkého programu nezařadili trojitý odhozený axel. Partner navíc místo dvojitého axelu skočil jen jednoduchý a partnerce se zase příliš nevydařila sólová pirueta, takže nakonec málem přišli o zlato.

O pouhých jedenáct setin bodu totiž za nimi skončili Volosožarová s Traňkovem, kteří po dvojnásobném pádu při spirále smrti v krátkém programu doháněli osmibodové manko. Na hudbu z filmu Černá labuť předvedli jednoznačně nejlepší volnou jízdu večera a zopakovali loňské umístění.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v krasobruslení 2012 Francie

Ze životního úspěchu se radovali Takahašiová s Tranem. Ti uzavírali dnešní program a na rozdíl od soupeřů v boji o medaile se vyhnuli vážnějším chybám. Díky tomu si o více než deset bodů vylepšili osobní rekord a udrželi třetí pozici po krátkém programu. Mimo stupně vítězů se naopak po dvou pádech propadli dvojnásobní mistři světa Čching Pchang a Ťien Tchung z Číny.

Velkým příslibem pro příští sezony jsou další Číňané Suej Wen-ťing a Chan Cchung. Trojnásobní juniorští mistři světa do volné jízdy zařadili čtverný odhozený salchow i čtverný twistovaný lutz. Pak však pokazili zvedačku a udělali další drobné chyby, takže nakonec skončili až devátí.

Výsledky mistrovství světa v krasobruslení

Sportovní dvojice - konečné pořadí:

1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 201,49,

2. Volosožarová, Traňkov (Rus.) 201,38,

3. Takahašiová, Tran (Jap.) 189,69,

4. Čching Pchang, Ťien Tchung (Čína) 186,05,

5. Duhamelová, Radford (Kan.) 185,41, 6. Bazarovová, Larionov (Rus.) 183,68.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články