Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sáňkařské zlato i stříbro putuje do Německa

Whistler (Kanada) - Dvacetiletý Němec Felix Loch se stal ve Whistleru nejmladším olympijským vítězem v jízdě na saních. Druhý skončil jeho krajan David Möller. Třetí místo obsadil italský šampion z předchozích dvou her Armin Zöggeler, jenž získal pátou olympijskou medaili. Ondřej Hyman byl pětadvacátý, jeho bratr Jakub tři místa za ním. Olympijské dění můžete sledovat živě na kanálech ČT4, ČT2 a zpravodajském webu ČT24. Informace najdete také na serveru zoh.cz.

Loch byl nejrychlejší ve všech čtyřech olympijských jízdách a potvrdil pověst největšího talentu posledních let. Předloni se stal v 18 letech nejmladším sáňkařským mistrem světa v historii a poté, co loni svůj triumf zopakoval, získal titul i pod pěti kruhy.

Druhého v pořadí Möllera porazil na zkrácené trati o 679 tisícin sekundy, třetí Zöggeler byl zpět už o 1,290 sekundy. Šestatřicetiletému Italovi nevyšel útok na zlatý hattrick, kterého pod pěti kruhy zatím dosáhl pouze legendární Němec Georg Hackl (1992, 1994 a 1998).

Zöggeler porazil v těsném souboji o 30 tisícin Rusa Alberta Děmčenka a získal bronz, který bral poprvé před šestnácti lety v Lillehammeru. Kromě zlatých medailí z předchozích dvou her má ve sbírce také stříbro z Nagana.

Soutěž sáňkařů se jela ve stínu smrti Gruzínce Nodara Kumaritašviliho, jenž zemřel po nehodě v pátečním tréninku těsně před zahájením her. Kvůli tragické havárii vyjížděli muži z nižšího ženského startu, aby nedosahovali tak velkých rychlostí.

Výsledky jízdy na saních - muži
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články