Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sáblíkovou titul z ME uklidnil, chystá se na další část sezony

Praha - Rychlobruslařka Martina Sáblíková se na skok vrátila do Čech. V kapse má čerstvý titul evropské šampionky ve víceboji z italského Collalba, a do dalšího pokračování sezony tak vstupuje klidnější. Ve všech zbývajících závodech včetně obou mistrovství světa se chce umístit na stupních vítězů.   Sáblíková si na ME připsala premiérový triumf v sezoně po dvou druhých místech z konce loňského roku. "Neříkám, že druhé místo je špatné, ale vítězství je vítězství. Pro mě je strašně důležité, protože jsem se trošičku uklidnila. Vím, že v tom těle to pořád je. Pokud půjde vše, jak má, a nezblázní se mi hlava, vím, že ta bedna může být," uvedla Sáblíková.

V Collalbu po zisku evropského zlata zůstala a v uplynulých dnech tam trénovala před zbytkem sezony. Těší ji, že odezněly problémy s třísly, které ji trápily během mistrovství. "Myslím, že to nejhorší mají moje třísla za sebou. Poslední tři dny jsem to mohla v Collalbu normálně rozjíždět, snad už to bude dobré," podotkla dvojnásobná olympijská vítězka.

V Čechách se Sáblíková zdrží jen tři dny a už v pondělí odletí na pokračování Světového poháru do Moskvy. "Jsem ráda, že jsem se dostala domů, protože pak se vrátím až někdy v půlce března," uvedla. Moc toho ale během krátké zastávky ve vlasti nestihne. "Hlavně trénink a vyprat a přebalit si věci. Mám tři dny na to, abych si vyžehlila věci a dala je zpátky do kufru na kupičky," uvedla Sáblíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková opět naplno trénuje

Petr Novák:

"Martinu jsem zkoušel předevčírem, jezdila dvoukola a jednokola, v různém tempu. Řekl bych, že má takovou výkonnost, že by klidně teď mohly být znovu olympijské hry."

Vrcholem zbytku sezony pro ni bude únorové mistrovství světa ve čtyřboji v Calgary a pak březnový světový šampionát na jednotlivých tratích v Německu. "Samozřejmě co se týče mistrovství jednotlivých tratí, to pro mě bude asi znamenat nejvíc. Na druhou stranu to nemůžu srovnávat s mistrovstvím světa ve čtyřboji, to je o něco náročnější, protože musíte jet všechny tratě. Všechny závody jsou ale těžké a záleží mi opravdu na všech," řekla nejlepší česká sportovkyně za loňský rok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články