Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíkovou čeká ME v Collalbu, kde odstartovala svou kariéru

Collalbo (Itálie) - Dvojnásobnou olympijskou vítězku Martinu Sáblíkovou čeká závod v italském Collalbu, kde před čtyřmi lety odstartovala svou úspěšnou kariéru. Rychlobruslařská hvězda bude na tamním otevřeném oválu obhajovat titul mistryně Evropy ve víceboji, překvapivou kontinentální šampionkou se přitom v Collalbu stala i v lednu 2007.

Sáblíková několikrát prohlásila, že se v Collalbu vlastně cítí jako doma. I proto si přeje, aby zde uspěla. Cíle si stanovila tradiční - umístění na stupních vítězů. "Bude to těžké, ale doufám v bednu. Samozřejmě se ale budu snažit," pousmála se svěřenkyně trenéra Petra Nováka, která od roku 2007 na žádném mistrovství Evropy nechyběla mezi trojicí nejlepších. Doma má dvě vícebojařská zlata a dva bronzy.

Sáblíková: Adeptek na umístění je dost

Česká rychlobruslařka se soustředí na všestrannější rychlobruslařky. "Spíš se koukám na ty, které umí všechny tratě. Holanďanky, Rusky a Norky šly letos nahoru," vypočítala soupeřky v bojích o medaile. Adeptek na umístění na stupních vítězů je podle ní asi osm. "Na začátku je soupeřek hodně, ale kolik holek bude bojovat o medaile, se ukáže po prvních dvou tratích. Teď se musí počítat se všemi," řekla Sáblíková.

Nejlepší sportovkyně České republiky uplynulého roku trénuje v Collalbu s krátkou přestávkou již od 5. prosince. A s přípravou i formou je celkem spokojená. "Pocity se mění podle počasí. Když fouká vítr, tak časy nejsou moc dobré a jsem z toho pak trochu rozčarovaná. Jinak je to ale docela v pohodě," uvedla.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články