Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková začala v Inzellu trénovat na ledě

Inzell (Německo) – Rychlobruslařka Martina Sáblíková odstartovala další část přípravy na nadcházející sezonu. Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru v úterý večer poprvé trénovala na ledě v Inzellu, kde se bude s dalšími členy NowiS týmu připravovat až do konce měsíce. "Když jsem si poprvé stoupla na led, tak jsem si říkala: Ježíš, co se děje? Po dvou kolečkách to ale bylo v pohodě," řekla Sáblíková. Přestože by v nadcházející sezoně poprvé v kariéře měla závodit ve speciálních bruslích vyrobených na míru, v Inzellu zatím trénuje v loňském modelu.

"Nestihli je ještě vyrobit. Měla bych je dostat v září," uvedla čtyřiadvacetiletá rychlobruslařská královna dlouhých tratí. "Problém to ale není. Světový pohár stejně začíná až koncem listopadu, takže je dost času," uvedla Sáblíková v klidu.

V minulých letech svěřenkyně trenéra Petra Nováka zahajovala přípravu na ledě v Berlíně nebo v Erfurtu, letos se připravuje v Inzellu. "Je to docela příjemné. Není to velké město, takže po tréninku klidně můžeme sednout na kolo a jet se projet. To například v Berlíně moc nešlo," podotkla Sáblíková.

Cyklistika bude součástí přípravy Sáblíkové i nadále, v září se totiž představí na mistrovství světa v Kodani, kde by si měla vyzkoušet, zda je reálné usilovat o start na olympijských hrách v Londýně příští rok. "Teď se ale soustředím na led. Jsem ráda, že jsem tady. Těšila jsem se na to," řekla Sáblíková.

Kouč Novák se myšlenkami na cyklistickou část přípravy zaobírá více, ale také se k ní stoprocentně neupíná. "Do mistrovství půjdeme z rozběhu. Jen budeme teď v přípravě více jezdit na silničním kole. Hlavní krok už jsme udělali na domácím mistrovství, na kterém jsme se na svět kvalifikovali," uvedl Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková vstoupila na led
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články