Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková vstupuje do dalšího ročníku SP závodem v Heerenveenu

Heerenveen - Rychlobruslařka Martina Sáblíková odstartuje v nizozemském Heerenveenu útok na sedmý triumf ve světovém poháru za sebou. Česká hvězda kraluje dlouhým distancím nepřetržitě od roku 2006 a věří, že i v nadcházející sezoně bude na tratích 3 000 a 5 000 metrů nejlepší. Hned v prvním dílu SP čeká pětadvacetiletou rychlobruslařku nabitý program. Měla by se představit v závodě na 3 000 metrů, patnáctistovce a v jedné z jízd na 500 metrů. "To je momentálně plán. Uvidíme, jak to ale bude vypadat. Záležet bude na tom, jak se bude po úvodní trojce cítit," uvedl trenér Petr Novák.

Sáblíková s trenérem Novákem
zdroj: ISIFA/LN

Hlavními body sezony sice budou závody mistrovství světa a Evropy, i v šestidílném pohárovém seriálu chce ale uspět. A motivace jí nechybí. "Chci vítězství nebo pódia obhájit. Když si před svěťákem stoupnu na led a vidím soupeřky, jak se rozcvičují, tak si říkám, ještě by to mohlo vyjít. Ještě bych mohla mezi nimi být. To mě drží nad vodou," řekla Sáblíková před startem sezony.

Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru bude na vítězství útočit hlavně na dlouhých tratích. Medailové úspěchy už ale získala i na patnáctistovce a nyní ji zřejmě čekají i premiérová vystoupení v závodech s hromadným startem. Trenér Novák by byl totiž rád, aby si je vyzkoušela už o tomto víkendu v Heerenveenu. "Hodně nad tím přemýšlím a snažím se Martinu přesvědčit, aby do toho šla. Zatím se jí moc nechce, ale připouští, že to zkusí," řekl Novák.

Sáblíková, Karolína Erbanová, Milan Sáblík a Zdeněk Haselberger, kteří budou v Nizozemsku startovat, se do dějiště SP přesunuli z německého Inzellu v pondělí večer. Od úterý v hale Thialf trénují a podle náročného kouče se cítí dobře a jsou zdravotně v pořádku. I forma je prý dobrá, zejména u Sáblíkové a Erbanové, které by měly usilovat o pódiová umístění.

"Pořád to vypadá dobře. Věřím, že obě podají dobrý výkon a budou atakovat medailové pozice. U Káji na pětistovce ale bude záležet i na tom, jestli udělá nějakou chybu," poukázal Novák na malé výkonnostní rozdíly na sprinterské trati. "Příprava v létě byla dobrá. Povedlo se nám odtrénovat vše, co jsme potřebovali. Uvidíme, jak to bude vypadat v zimě. Na závody už se ale těším," uvedla Sáblíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články