Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sáblíková si vylepšila osobní rekord na kilometru, Erbanová skončila osmá

Calgary - Martina Sáblíková si den po vítězném vstupu do Světového poháru na trati 3000 m vylepšila osobní rekord na 1000 m. Trojnásobná olympijská vítězka na své doplňkové trati zajela v divizi B čas 1:15,86. Karolína Erbanová obsadila na totožné trati osmou příčku.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Jens Meyer

Specialistka na delší distance Sáblíková měla dlouhá léta osobní rekord na kilometru 1:17,36, který zajela v roce 2009 právě v Calgary. Minulý víkend si tento čas v přípravných závodech na úvod SP na olympijské dráze vylepšila na 1:16,14. Osmadvacetiletá Sáblíková obsadila v divizi B osmé místo a získala dva body do hodnocení seriálu. 

Erbanová se představila v divizi A až v poslední rozjížďce s Jorien ter Morsovou, s níž prohrála o více než dvě sekundy. Její soupeřka nakonec skončila čtvrtá, česká reprezentantka hned po projetí cíle věděla, že je osmá. Časem 1:14,98 Erbanová za nejrychlejší Heather Richardsonovou zaostala o 2,47 sekundy a získala 36 bodů do průběžného pořadí seriálu. Druhá Brittany Boweová za svojí krajankou zaostala o pouhé tři setiny.

Ve stíhacím závodu družstev skončily Sáblíková s juniorkami Nikolou Zdráhalovou a Natálií Kerschbaummayr předposlední deváté. Vyhrály Nizozemky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články