Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sáblíková se opět utká s Beckertovou

Salt Lake City - Českou rychlobruslařskou hvězdu Martinu Sáblíkovou čeká opět po týdnu souboj se Stephanií Beckertovou z Německa na trati 3000 metrů. V Salt Lake City, kde se od pátku do neděle uskuteční pátý díl Světového poháru, se Sáblíková pokusí oplatit své největší soupeřce v této sezoně dvě předešlé prohry na této trati a upevnit si vedení v seriálu. Aktuálně má svěřenkyně trenéra Petra Nováka před Beckertovou náskok deseti bodů.

"Věřím, že ji Martina porazí. Uvidíme, jak bude Martina v pořádku, ale pokud pojede, jako jezdí na tréninku, tak to bude mít Beckertová hodně těžké," řekl Novák. Před týdnem v Calgary prohrála Sáblíková zřejmě jen proto, že podcenila finiš německé soupeřky. Tentokrát prý podobnou chybu neudělá.

V Salt Lake City se do letošního SP poprvé zapojí Němka Claudia Pechsteinová, která je momentálně v trestu za porušení pravidel o dopingu. Švýcarský civilní soud ale sedmatřicetileté závodnici povolil start v poháru, aby se mohla případně kvalifikovat na olympiádu do Vancouveru. Její odvolání proti rozhodnutí mezinárodní sportovní arbitráže CAS bude soud řešit až v příštích týdnech.

Sáblíková s Erbanovou si zkusí i pětistovku

V dějišti olympijských her 2002 se Sáblíková i Karolína Erbanová představí i na nejkratší trati 500 metrů. Novák původně plánoval, že obě své svěřenkyně na tuto distanci nasadí už v Calgary, ale nakonec se mu to z administrativních důvodů nepodařilo. "Martina by měla jet pětistovku v pátek, Kája v sobotu," řekl Novák, jenž se rozhodl, že Erbanovou tentokrát nepostaví na trojku.

Celý NowiS tým se do Salt Lake City přesunul z Calgary v pondělí. "Bylo to celkem v pohodě, i když na přestupu v Denveru jsme měli dvě hodiny zpoždění," řekl Novák. Díky přesunu si rychlobruslaři polepšili i teplotně. Zatímco v Kanadě bylo v pondělí -27 stupňů Celsia, v USA je jen pět stupňů pod nulou.

Martina Sáblíková a Petr Novák
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články