Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sáblíková se loučí s úspěšnou sezonou na MS ve víceboji

Heerenveen (Nizozemsko) - Dlouho očekávaný poslední závod sezony má o tomto víkendu před sebou rychlobruslařka Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská vítězka se společně s Karolínou Erbanovou představí na mistrovství světa ve víceboji v Heerenveenu, na kterém bude obhajovat zlatou medaili z minulého roku. Výsledek na nadcházejícím šampionátu však pro Sáblíkovou a Erbanovou nebude podle všeho nejdůležitější. Bez ohledu na něj budou považovat končící sezonu za maximálně úspěšnou.

Sáblíková se v Nizozemsku připravuje už od minulého týdne, kdy si v pátek dojela pro čtvrtý celkový triumf ve Světovém poháru na dlouhých tratích a v sobotu uspěla i na patnáctistovce. Erbanová minulý týden startovala v Moskvě na juniorském mistrovství světa a do Heerenveenu se přesunula se třemi bronzovými medailemi. "Obě pojedou. Jsou zdravotně v pořádku, což je hlavní," uvedl Novák.

Petr Novák, trenér:

"Obě jsou unavené a těší se, až skončí sezona. Je toho na ně hodně a sami říkají, ať už to skončí..."

Dvaadvacetiletá Sáblíková je podle Nováka jednou ze čtyř kandidátek na medaili. Ambice a výkonnost na umístění v elitní trojici podle něj mají ještě Kristina Grovesová z Kanady, Němka Daniela Anschützová-Thomsová a Ireen Wüstová z Nizozemska. "Tahle čtveřice se bude prát o medaile a byl bych rád, aby se Martina zařadila jako číslo jedna," řekl úspěšný kouč.

Od Erbanové Novák žádný velký výsledek ve čtyřboji neočekává. Byl by ale rád, kdyby se na pětistovce prosadila stejně jako na mistrovství Evropy na stupně vítězů. Že by postoupila do dvanáctičlenného finále a podruhé v kariéře si vyzkoušela i závod na 5000 metrů, to příliš nepředpokládá. "Tady to pro ni bude o hodně horší. Nemá mi ale co dokazovat. Chci, aby předvedla solidní výkon," uvedl Novák, jenž považuje za skvělý výsledek už to, že se Erbanová v sedmnácti letech na MS ve víceboji kvalifikovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články