Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sáblíková porazila Beckertovou, ale nestačila na Pechsteinovou

Kolomna – Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková opět potvrdila, že její silnou stránkou jsou delší tratě, když na Světovém poháru v Kolomně skončila druhá v závodu na 3000 metrů. O 15 setin sekundy prohrála s Němkou Claudií Pechsteinovou a v Rusku zopakovala své umístění z úvodního závodu sezony před týdnem v Heerenveenu. Druhá je i v průběžném pořadí SP na dlouhých tratích.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP

V Heerenveenu Sáblíková podlehla Němce Stephanii Beckertové, proti níž dnes nastoupila v závěrečné rozjížďce. Soupeřku v ní porazila o více než sekundu a půl, na dálku ale těsně prohrála s čtyřicetiletou rychlobruslařskou legendou Pechsteinovou.

Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru po závodě přiznala, že se soustředila hlavně na to, aby porazila Beckertovou. I proto začala rychle. "Nechtěla jsem jí dát šanci. Chtěla jsem, aby Stephanie od začátku viděla, že mám náskok. Strašně moc jsem jí chtěla ukázat, že se mnou musí počítat, že se mi to minulý týden prostě jen nepovedlo. To byla obrovská motivace," uvedla Sáblíková pro iDnes.cz.

Až v závěru, i díky trenéru Petru Novákovi, si uvědomila, že průběžně prohrává s Pechsteinovou. "Úplně jsem na ni zapomněla. Když jsem si to zase uvědomila, bylo pozdě. Při posledním kole na mě kouč řval, že na čas Pechi ztrácím půl vteřiny. V cíli z toho bylo jen 15 setin. To první místo bylo blízko, bohužel. Ale podium je podium. Projev byl lepší než před týdnem. A ten můj čas, to je úplně něco jiného," dodala.

Třetí skončila Nizozemka Marie Jolingová. Beckertová byla čtvrtá, vedení v SP však udržela.

Pětadvacetiletá dvojnásobná olympijská vítězka Sáblíková v sobotu v Kolomně obsadila čtvrtou pozici v závodu na 1500 metrů. V průběžném pořadí této disciplíny je po dvou závodech SP třetí.

Světový pohár v rychlobruslení v Kolomně (Rusko):

Muži:
1500 m: 1. Verweij (Niz.) 1:45,56, 2. Swings (Belg.) 1:45,77, 3. Hansen (USA) 1:45,91; divize B: 28. Sáblík (ČR) 1:52,46.

Průběžné pořadí SP (po 2 ze 6 závodů): 1. Vriend (Niz.) 145 b., 2. Bökko (Nor.) 130, 3. Verweij 128.

Ženy:
3000 m: 1. Pechsteinová (Něm.) 4:02,31, 2. Sáblíková (ČR) 4:02,46, 3. Jolingová (Niz.) 4:03,90,

Průběžné pořadí SP (po 2 ze 6 závodů): 1. Beckertová (Něm.) 160, 2. Sáblíková 160, 3. Pechsteinová 121.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články