Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sáblíková po trápení se zády bude v Inzellu hájit vedení v SP

Inzell - Rychlobruslařka Martina Sáblíková bude o víkendu v německém Inzellu hájit vedení ve světovém poháru na dlouhých tratích. Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru měla v minulých týdnech problémy se zády a z preventivních důvodů zrušila start na mistrovství světa ve víceboji v Hamaru, které se koná příští týden.

"Zdravotní stav Martiny je lepší a lepší. Vše spěje ke zdárnému konci," řekl trenér Petr Novák. Přesto nechce riskovat a Sáblíkovou v sobotu nepřihlásil na 1 500 metrů. Hlavním cílem české hvězdy v sezoně bude březnové MS na jednotlivých tratích v Soči.

V Inzellu startuje Sáblíková i proto, aby si udržela šanci na další celkový triumf ve světovém poháru, kterému kraluje od roku 2007. "Na start půjde s cílem, aby získala nějaké body a pokud možno bojovala o umístění na stupních vítězů. Vítězstvím bude, když se po závodě bude cítit dobře," přiznal Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Žanety Peřinové o rehabilitaci Sáblíkové

Není jisté, zda se na start postaví i Karolína Erbanová. Bývalá juniorská mistryně světa, která se v této sezoně prosazuje na sprinterských tratích, stále není fit po návratu ze závodů SP v USA a Kanadě. "Pořád se z toho nemůže vzpamatovat. Uvidíme, jak se bude cítit dnes odpoledne po tréninku, a podle toho se rozhodneme," dodal Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články