Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sáblíková ovládla na zimní univerziádě závod na tři kilometry

Trento (Itálie) - Martina Sáblíková získala na zimní univerziádě poslední zlato, které jí ještě chybělo. Závod na 3 000 metrů vyhrála s náskokem tří a půl vteřiny. Českou medailovou sbírku rozšířila i skokanka na lyžích Michaela Doležalová, jež získala stříbro

Sáblíková, jíž v posledních týdnech komplikovalo přípravu zranění třísla, zajela na otevřené dráze v Baselga di Pine čas 4:13,72 minuty. Ten je o více než deset sekund za jejím osobním venkovním maximem. Nejbližší soupeřku Korejku Kim Po-num nicméně Sáblíková porazila o 3,55 sekundy.

Na univerziádě se Sáblíková ještě může postavit na start závodu na 5000 metrů, který je na programu v úterý. S trenérem Petrem Novákem se ale rozhodnou až podle aktuální situace. Zdeněk Haselberger obsadil v závodě na 500 metrů 24. místo.

Devatenáctiletá Doležalová útočila po prvním kole na zlato, druhý skok se jí ale tolik nepovedl a klesla na druhé místo. Vladěna Pustková skončila šestnáctá. Čestmír Kožíšek, jenž byl v polovině závodu mužů čtvrtý, obsadil osmé místo. 

Běžkyně na lyžích Sandra Schutzová ztroskotala ve sprintu klasicky v semifinále a obsadila konečné deváté místo. Eliška Hájková vypadla ve čtvrtfinále a skončila šestnáctá. Mezi muži prošel kvalifikací pouze Jan Šrail, jenž vybojoval 14. příčku.

V superobřím slalomu skončil nejlepší z Čechů Ondřej Berndt dvanáctý. Martin Píša obsadil 33. místo, Michael Waligora dojel o deset příček za ním a Adam Zika závod nedokončil. Čeští hokejisté podruhé prohráli a jejich šance na postup ze skupiny je už jen teoretická. Po čtvrteční porážce 2:3 se Slovenskem dnes utrpěli debakl 1:7 s Ruskem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články