Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sáblíková opět ve zlatém hávu, v Erfurtu vyhrála pětku

Erfurt (Německo) - Rychlobruslařka Martina Sáblíková si v závodě na 5 tisíc metrů v německém Efurtu dojela pro zlato a upevnila si vedení v hodnocení Světového poháru na dlouhých tratích. Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru porazila druhou Stephanii Beckertovou z Německa o vteřinu a půl.

Sáblíková si vyjela zlato i přesto, že stále není úplně v pořádku. Delší dobu se pětadvacetiletá reprezentantka potýká s problémy se zády a preventivně v polovině února vynechala mistrovství světa ve víceboji v Hamaru.

Výhrou v Erfurtu si Sáblíková připsala druhé vítězství v tomto ročníku a i v pátém závodu na dlouhých tratích v sezoně se umístila na stupních vítězů. Poprvé Sáblíková vyhrála loni v prosinci v Astaně, před tím byla dvakrát druhá a před třemi týdny v Inzellu dojela třetí.

V průběžném pořadí SP má Sáblíková, která seriálu na dlouhých tratích vládne nepřetržitě od roku 2007, na kontě 430 bodů a před finále v Heerenveenu vede před Beckertovou o 80 bodů. Třetí Pechsteinová ztrácí 99 bodů.

Karolína Erbanová na pětistovce obsadila dvanácté místo. Na vítězku Wang Pej-sing z Číny ztratila dvacetiletá česká závodnice 86 setin.

Světový pohár v rychlobruslení v Erfurtu:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články