Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Sáblíková je v polovině vícebojařského ME čtvrtá

Budapešť – Rychlobruslařka Martina Sáblíková je čtvrtá po úvodních dvou disciplínách vícebojařského mistrovství Evropy v Budapešti. Obhájkyně celkového triumfu z předešlých dvou let sice nezajela ideálně pětistovku, na které byla až čtrnáctá, ale poté bezpečně vyhrála závod na 3 000 metrů a odmazala velkou část své ztráty. V polovině ME je v čele Němka Claudia Pechsteinová.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP

V dobrém světle se na otevřeném kluzišti v centru maďarské metropole předvedla i Karolína Erbanová, která na kontinentálním šampionátu ovládla potřetí za sebou úvodní závod na 500 metrů. Erbanová se představila v poslední dvanácté rozjížďce a splnila roli favoritky, když se jako jediná dostala pod 40 sekund. Druhou Nizozemku Ireen Wüstovou porazila o 34 setin.

Reakce Karolíny Erbanové:

"Vzhledem k proměnlivému počasí a větru byla cílem bedna, takže s vítězstvím jsem samozřejmě spokojena. Věděla jsem, že to díky tomu bude velká loterie. Člověk musí jet naplno a doufat, že mu nefoukne a vyjde to."

Je nám líto, video expirovalo.
ME v rychlobruslení ve víceboji 2012 Maďarsko

Na trojce se jí už tolik nevedlo a po dvacátém čase klesla na průběžné patnácté místo. "I s trojkou můžu být spokojená. Nebyla tak špatná, jak jsem si myslela. Všichni vědí, že to není moje trať," pousmála se Erbanová, která se prosazuje zejména na kratších tratích.

Šampionát v Budapešti poznamenávají výkyvy počasí a zejména větru. "Je vidět, že je to nefér. Někomu čtyři kola fouká, někdo jede bez větru. A to rozhoduje," řekla Erbanová, podle které měly rychlobruslařky problém zejména na rovince. Sáblíková po pětistovce prohlásila, že šance na celkový triumf jsou pryč, ale v druhém startu zabojovala a oživila naději na čtvrtou zlatou medaili.

V čele je matadorka Pechsteinová, za kterou Sáblíková zaostává v přepočtu o 1,55 sekundy. Druhá je Wüstová, již od německé rychlobruslařky dělí jen šest setin. Třetí místo patří překvapivě Polce Natalii Czerwonkové, která byla nečekaně druhá na trojce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články