Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sáblíková je doma, na ME ji i trenéra Nováka nejvíce překvapila patnáctka

Praha - Rychlobruslařka Martina Sáblíková ovládla na evropském šampionátu tři ze čtyř disciplín a stala se  popáté v kariéře mistryní Evropy ve víceboji. Se zlatou medailí a plná dojmů přiletěla zpět do rodné vlasti.

Sáblíková triumfovala s náskokem více než dvanácti vteřin před Nizozemkou Ireen Wustovou. Vítězku posledních tří kontinentálních šampionátů porazila ve třech disciplínách - na 5000, 3000 a 1500 metrů.

"Na patnáctistovce mě to překvapilo asi nejvíce, ale ve trojce a pětce se přetahujeme, tam záleží, jak to které kdy vyjde," komentovala triumfy Sáblíková.

Sáblíkovou za výkon na patnáctce chválil i její trenér. "Martina šla o trochu výše, než byla. Patnáctka za 2:07, to byl na tom těžkém ledě super čas," ocenil jízdu Petr Novák.

Po zisku prvního titulu v sezoně čeká teď českou rychlobruslařskou hvězdu odpočinek, bude ale velmi krátký. "Ve čtvrtek odjíždíme zase na soustředění, takže budu dva tři dny doma a pak zase tradá," říká Sáblíková.

Na další závody se ale těší. "Vím, že mě čeká spousta tvrdé práce, protože mistrovství světa je za měsíc, a do té doby musím trénovat a ne se pouze flákat. Ale těším se na to," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články