Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková i přes další "bednu": Mám hodně velké manko kvůli cyklistice

Berlín – Spokojená, ale… Martina Sáblíková si v Berlíně na své konto připsala další stupně vítězů, když na trojce obsadila třetí příčku, ale sama přiznala, že s výsledkem není úplně spokojená. Důvodem však nebylo umístění, nýbrž příliš velký odstup za vítěznou Ireen Wüstovou.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Sohn

"Já jsem hrozně ráda za tu bednu, bedna je vždycky super. Akorát by ten odstup nemusel být tak velký, protože čtyři vteřiny jsou přece jenom docela dost," řekla Sáblíková. Česká rychlobruslařka dokončila závod v čase 4:05,36, Nizozemka zvítězila za 4:01,55.

Podle Sáblíkové se na jejích výkonech na rychlobruslařském oválu projevuje to, že se v létě naplno věnovala silniční cyklistice a na zářijovém mistrovství světa bojovala v časovce o přední příčky. "Mám hodně velké manko tím, že jsem jezdila na kole," řekla.

Získat medailové umístění ale chtěla Sáblíková i kvůli českým fanouškům, kteří jí v hale s bubny a se skandovanými pokřiky vytvořili takřka domácí atmosféru. "Oni sem jezdí pravidelně, když je tady světový pohár, a já jsem za to hrozně ráda, že ta bedna vyšla, řekla Sáblíková.

"Sice těch diváků je tady poměrně dost, ale to, co dělá ta zatáčka, to tady neudělá celá hala," ocenila rychlobruslařka podporu fanoušků.

Sáblíková je po třech závodech v čele hodnocení Světového poháru s 230 body, na druhou Wüstovou má náskok 30 bodů. "To vedení ve Světovém poháru je také skvělé, i když je mi jasné, že o to asi přijdu, protože příště sice pojedu s Ireen, ale ona je prostě o něco rychlejší," řekla po dnešním závodě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková je se třetím místem na trojce spokojená
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články