Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sáblíková: Chtěla jsem medaili a mám ji

Kangnung (Korea) - Martina Sáblíková nešetřila po závodu na 3000 m spokojeností. Za vítěznou Ireen Wüstovou zaostala jen o šest desetin sekundy. Po závodě Sáblíková uvedla, že si splnila svůj cíl.

Slavící Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Peter Dejong

"Chtěla jsem medaili a mám ji," uvedla Sáblíková. "Je těžké získat jakoukoliv placku a mně udělalo stříbro velkou radost. I proto, že jsem se tady ještě před třemi dny na ledě moc dobře necítila," dodala.

Největší konkurentka Sáblíkové Wüstová si časem 3:59,05 minuty vytvořila nové maximum sezony, navíc jen o 1,04 sekundy zaostala za osobním rekordem. "Ireen ukázala skvělou formu a prostě byla o kousek lepší. Klobouk dolů před tím, co předvedla. Věděla jsem, že bude moc těžké její čas překonat, ale nakonec tolik nechybělo," řekla Sáblíková.

Martina Sáblíková: "První kolo bylo na moje poměry dobré, ve druhém jsem trošku zpomalila. Pak už to bylo vyrovnané, ale to druhé kolo bylo oproti ostatním obrovský skok."

Díky čtvrtému stříbru z trojky má ve sbírce ze světových šampionátů již 16 medailí včetně dvanácti nejcennějších. Na nejdelší ženské trati na velké akci neprohrála od roku 2007. "Měla jsem cíl, abych odsud neodjížděla s prázdnou. To už jsem splnila. Na pětce bude zase skvělá konkurence, pojedou některé holky, které na trojce nestartovaly. Uvidíme pozítří, ale zase se chci porvat o medaili," dodala Sáblíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články