Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sáblíková byla na 1500 metrů devátá, Erbanová vyhrála divizi B

Calgary (Kanada) – Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila v závodě světového poháru v Calgary na trati 1500 metrů deváté místo za čas 1:55,44 minuty. Na tuto vzdálenost se jedná o druhý nejlepší čas v kariéře závodnice, která se specializuje především na delší tratě. Sáblíková také v Calgary získala českou kolegyni, která s ní vyrazí na olympiádu do Vancouveru. Účast si zajistila Karolína Erbanová, když na trati 1500 metrů vyhrála závod skupiny B. Zároveň si tak otevřela možnost startovat v příštích pohárových závodech v elitní skupině A.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Erbanová zaostala za časem Martiny Sáblíkové o pouhých 36 setin. Mladá rychlobruslařka přitom doklouzala po pádu do cíle rukama napřed a pak až nohama, které jsou při měření času rozhodující.

Sáblíková ve svém závodě ztratila 1,09 sekundy na vítěznou Kanaďanku Kristinu Grovesovou, jež triumfovala podruhé za sebou a vede průběžné pořadí SP v jízdách na 1500 metrů. Druhá o pouhých osm setin skončila další domácí závodnice Christine Nesbittová, třetí byla Nizozemka Elma de Vriesová. Sáblíkové patří po Calgary v průběžném pořadí čtvrtá příčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články