Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Rychlobruslařka Novotná: Mám formu na boj o medaili

Praha – Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná přivezla z letošního mistrovství Evropy ve víceboji po loňském stříbru nejcennější kov, a naznačila tak, jak dobrou formu před olympiádou ve Vancouveru má. Oproti minulým hrám je na tom podle svých slov lépe především psychicky. Čeká ji boj s favorizovanými Asiatkami. Jejich závodnický um je pro českou rychlobruslařku inspirací.

"Těžiště short tracku je hlavně v Asii a Americe. Evropani jsou tak trochu odsunovaní, možná někdy podceňovaní," míní Novotná. Pozice na hrách ve Vancouveru bude proto pro ni mnohem těžší než na uplynulém mistrovství Evropy. "Myslím si ale, že mám dobrou formu, se kterou můžu bojovat i o medaile na olympiádě," řekla sebevědomě česká rychlobruslařka.

Momentálně se Novotná cítí dobře, přesto upozorňuje, že short track je nevyzpytatelná disciplína. "V short tracku člověk nikdy neví. Já jsem spadla jednou na Evropě, moje soupeřka asi třikrát," přiznala závodnice. "V short tracku je mnoho proměnných. Záleží na vylosování rozjížděk – koho dostanete, jestli dostanete favority, záleží na vývoji jízdy. Můžete mít nějakou taktiku, ale ostatní mají taky nějakou taktiku… Můžete být diskvalifikovaní, můžete spadnout díky vlastní chybě nebo chybě někoho jiného," doplnila Novotná.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Kateřinou Novotnou

Inspirovat se rychlobruslařka nechává i favoritkami. "Když jsem na Světovém poháru, tak se chodím dívat na tréninky Asiatů. Dodává mi to energii a chuť do dalšího tréninku," prozradila Novotná. Od olympiády v Turíně cítí posun. "Za čtyři roky se člověk vyvíjí jak fyzicky, tak technicky, takticky. Myslím si, že největší pokrok jsem udělala asi psychický, že zvládám lépe závody, dokážu se na ně lépe připravit," řekla česká závodnice.

Před odletem na olympiádu do Vancouveru už Novotnou čeká jen trénink doma. Do Kanady odletí s velkou českou výpravou 4. února a díky čerstvému triumfu bude na cestu vyzbrojena velkou sebedůvěrou.

Brusle závodnice na krátké dráze Kateřiny Novotné
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články