Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rychlobruslařka Novotná byla v semifinále diskvalifikována

Vancouver - Rychlobruslařka Kateřina Novotná se na olympijských hrách ve Vancouveru nedostala do finále závodu na 1500 metrů na krátké dráze. V semifinále sice až do konce bojovala o postup a skončila na třetím místě, po závodu ale byla diskvalifikována. Před českou reprezentantkou dojely do cíle vítězná Pak Sung-hi z Koreje v novém olympijském rekordu 2:20,859 a Číňanka Čou Jang. S čínskou rychlobruslařkou se Novotná přetahovala o druhé postupové místo, o které v předposledním okruhu přišla. Právě za předjížděcí manévr, po němž se dostala na druhou pozici, však byla posléze diskvalifikována. Více olympijských informací nabízí speciál www.zoh.cz.

"Ještě v menší rychlosti jsem se snažila vměstnat do díry, ale Arianna (Fontanaová) si šla jednoznačně pro faul. Bylo to ode mě trošku hloupé, že jsem tam šla, ale kdyby nechtěla, tak by to faul nebyl," řekla Novotná.

Její největší evropská rivalka Italka Fontanaová si však pro faul podle ní jednoznačně šla. "Na olympiádě to tak je. Když má člověk příležitost..." uvedla pětadvacetiletá úřadující kontinentální šampionka ve víceboji. Její prohřešek byl sice diskutabilní, ale hned po dojezdu věděla, že jej budou rozhodčí řešit. "Taky to ale mohlo dopadnout tak, že by diskli ji," řekla Novotná.

Na pětistovce obsadila Novotná po čtvrtfinálovém vyřazení dvanácté místo, na patnáctistovce nebude klasifikována. Ve Vancouveru ji ještě čeká start na trati 1000 metrů, úvodní rozjížďku pojede v noci ze středy na čtvrtek. "Dnes jsem samozřejmě zklamaná, protože nebudu mít umístění. Jsem spokojená s tím, že jsem závodila s Asiatkama. Bylo to o kousek. Na tisícovce mám šanci postupovat dál," dodala Novotná.

Do finále postoupilo netradičně osm závodnic. V druhém semifinále totiž rozhodčí nechali projít do závěrečné jízdy i Korejku Čo Ha-ri a Američanku Katherine Reutterovou, které se cizím zaviněním ocitly na ledě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články