Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rychlobruslař Davis vyhrál všech šest závodů na 1000 m v SP

Erfurt (Německo) - Americký rychlobruslař Shani Davis potvrdil v předposledním dílu Světového poháru v Erfurtu, že nemá v posledních letech na trati 1000 m konkurenci. Dvojnásobný olympijský vítěz na kilometru vyhrál v sezoně na této distanci všech šest závodů Světového poháru, přičemž poslední dva triumfy přidal právě v hale Gundy Niemannové-Stirnemannové.

Shani Davis
zdroj: ČTK/AP autor: Colin E. Braley

Sedmadvacetiletý Davis si tak týden před finále seriálu v Heerenveenu zajistil potřetí za sebou celkový triumf v SP, který je oceněn částkou 14 tisíc dolarů. Počet svých vítězství v SP zaokrouhlil na třicet.

Ještě o 18 výher více má po dnešku německá sprinterka Jenny Wolfová, jež byla nejrychlejší na nejkratší pětisetmetrové trati také v obou víkendových závodech. Na dosah má pátý celkový triumf v řadě.

V Mekkce rychlobruslení Heerenveenu vyvrcholí SP ve všech disciplínách. Závodit tedy budou netypicky sprinteři společně se specialisty na delší tratě. Dvojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková by v Nizozemsku měla útočit na své čtvrté celkové vítězství v SP na dlouhých tratích za sebou. Před největší rivalkou Stephanií Beckertovou z Německa má náskok 30 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články