Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rybář: Je potřeba být vždy krok před ostatními

Praha - Český biatlon oslavuje výborné olympijské výsledky. Gabriele Soukalové, Veronice Vítkové, Ondřeji Moravcovi a Jaroslavu Soukupovi patří velký obdiv. Není to však jen sportovec, nepostradatelnou roli hraje i trenér. Hostem Interview ČT24 byl trenér českých biatlonistů Ondřej Rybář.

Ondřej Rybář
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Pět medailí přivezli závodníci, kteří mají ostrou mušku i skluz. Momentálně si užívají zájem fanoušků, sponzorů a samozřejmě hlavně rodiny a známých. "Přivítání bylo fantastické. Český biatlon během čtyř let dělal postupné krůčky. Na olympiádě se nám pak povedlo něco fantastického," řekl v Interview ČT24 Rybář.

Trenér biatlonistů upozornil, že díky poměrně malému zázemí se v Česku snaží v rámci biatlonu z mála udělat moc – a zdá se, že se to daří. "Doufali jsme v medaili. Věděli jsme, že máme pět silných sportovců," doplnil rybář s tím, že sportovec musí být ve stoprocentní formě. Pokud tomu v závodě tak není, potom je naděje na medaili minimální.

Čeští biatlonisté se stříbrnými medailemi
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Co dělá trenér během závodu

"Komunikace je největší před startem. Tam se rozdají poslední rady a dojde k seřízení zbraně. Pokyny pak dáváme do vysílačky. Každý trenér je nervózní i za závodníky. Nicméně závodníkům důvěřuju, všechny dobře znám," řekl ke komunikaci během závodu český trenér.

Rybář nicméně upozornil, že jeho trenérské angažmá na příštích zimních olympijských hrách není vůbec jisté. Víc času by chtěl český trenér věnovat především rodině. Práci, jak sám říká, by měl člověk dělat naplno. Pokud bude český biatlon pokračovat v tom, že se bude snažit být před ostatními o krok napřed, potom by se v úspěších dalo pokračovat.

Podle Rybáře je potřeba vždy hledat nové cesty a inovace, neboť i malá změna může celý tým pozitivně nakopnout dopředu. Nakonec rozhovoru nicméně Rybář přiznal, že není v pozici, kdy by chtěl ztratit kontakt s týmem. Doufejme tedy, že pozici hlavního trenéra nezastával naposled.

Je nám líto, video expirovalo.
Interview ČT24
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články