Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ruské biatlonistky získaly titul ve štafetě

Pchjongčchang (Korea) - Ruské biatlonistky zvítězily i v oslabené sestavě bez potrestaných dopingových hříšnic ve štafetovém závodě na světovém šampionátu v korejském Pchjongčchangu. Čtveřice Světlana Slepcovová, Anna Bulyginová, Olga Medvedcevová a Olga Zajcevová díky lepší střelbě porazila obhájkyně titulu z Německa, třetí skončily Francouzky. České družstvo dojelo na dvanácté příčce.

Olga Zajcevová
zdroj: ČTK/AP

Favorizované Němky, které dnes útočily na třetí světové zlato za sebou, od úvodu dotahovaly. Poprvé se jim podařilo dostat do čela v závěru třetího úseku, a když vzápětí Andrea Henkelová předávala štafetu dvojnásobné mistryni z předchozích individuálních závodů Kati Wilhelmové, zdálo se, že je o titulu rozhodnuto.

Jenže na střelnici znovu zaúřadoval silný vítr. Nejpevnější nervy měla Zajcevová, která nejlépe zvládla i závěrečnou položku vestoje a s pohodlným náskokem téměř půl druhé minuty si mohla v cíli dovolit i oslavu s ruskou vlajkou. Spolu s kolegyněmi z týmu vyhrály čtvrtou z pěti štafet v probíhající sezoně, přestože jim chyběly potrestané opory Jekatěrina Jurjevová a Albina Achatovová.

V českých barvách potvrdila skvělou formu česká juniorka Veronika Vítková, která na prvním úseku překonala hned na startu nebezpečně vyhlížející pád a díky vynikajícímu běžeckému času předávala Zdence Vejnarové těsně pod stupni vítězů.

Druhá Češka však po nevyzpytatelné střelbě vestoje musela na tři trestná kola, čímž prakticky pohřbila naděje týmu na umístění v elitní desítce. Střelecky se nedařilo ani dalším reprezentantkám Veronice Zvařičové a Zuzaně Tryznové a tým nakonec finišoval s šesti chybami dvanáctý.

Mistrovství světa v biatlonu - štafeta žen (4 x 6 km):
1. Rusko (Slepcovová, Bulyginová, Medvedcevová, Zajcevová) 1:13:12,9 (0 tr. okruhů), 2. Německo (Becková, Neunerová, Henkelová, Wilhelmová) -1:15,1 (3), 3. Francie (Brunetová, Becaertová, Dorinová, Baillyová) -1:27,5 (1), 4. Bělorusko -1:41,7 (0), 5. Švédsko -2:29,9 (2), 6. Polsko -2:55,8 (4), ...12. Česko (Vítková, Vejnarová, Zvařičová, Tryznová) -7:23,9 (6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články