Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rickerová vybojovala ve snowboardcrossu druhé zlato pro Kanadu

Vancouver (Kanada) - Druhou zlatou medaili pro pořádající Kanadu získala na olympijských hrách ve Vancouveru ve snowboardcrossu Maëlle Rickerová. Na druhém místě skončila Deborah Antoniozová z Francie, pro bronz si dojela Švýcarka Olivia Nobsová. Další informace nabízí internetový speciál zoh.cz.

Jednatřicetiletá Rickerová do Vancouveru přijela jako vedoucí žena Světového poháru a roli favoritky beze zbytku splnila. Dvojnásobná vítězka prestižních X-Games vyhrála čtvrtfinálovou i semifinálovou jízdu. Ani ve finále nedala soupeřkám šanci a s přehledem si dojela pro zlato.

"Dneska bylo velmi těžké předvést čistou jízdu od začátku až do konce," citovala agentura AP Rickerovou, která navázala na nedělní vítězství svého krajana Alexandra Bilodeaua v jízdě v boulích. "Soustředila jsem se jen na dráhu a každý pohyb," dodala. V kvalifikaci závodu, který byl kvůli mlze o dvě hodiny odložen, Rickerová nezvládla první jízdu a upadla stejně jako řada soupeřek. Ve druhé však postup s přehledem zachránila.

Nedařilo se další favoritce Lindsey Jacobellisové. Americká závodnice se v
semifinále dotkla branky a byla diskvalifikována. V malém finále si pak
dojela pro páté místo. "Ztratila rovnováhu. Chtěla změnit nájezd do
zatáčky, ale vyneslo ji to až do branky," řekl trenér amerického týmu Peter
Foley. Jacobellisové se nepovedlo vynahradit si čtyři roky staré rozčarování z Turína, kde si ve finále jela suverénně pro zlato, ale na předposledním skoku se pokusila o trik, upadla a musela se spokojit se stříbrem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články