Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Řezníček už seká latinu. Dýchá pro Brno, myslí i na zahraniční angažmá

Brno – Jakub Řezníček strávil jaro ve Spartě a angažmá v největším českém klubu si vysloužil skvělými výkony v dresu Příbrami. Podobně by se měl projevit i v Brně. Ovšem kariéra urostlého útočníka nebyla vůbec přímočará a bezproblémová.

Jakub Řezníček
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"Fotbalu jsem nedával všechno. Jako každý mladý člověk jsem se rád bavil. Až to překročilo míru, přeháněl jsem to. I na tréninky jsem chodil podnapilý," popsal Řezníček temnou stránku své fotbalové kariéry.

Jeho výstřelky vrcholily při angažmá na jihu Čech. "Zlomilo se to po mém konci v Českých Budějovicích. Chtěl jsem si to sám uvědomit a naštěstí jsem potkal svou manželku, která mi pomohla a úplně mi to vyjasnila," prozradil.

Zbrojovka měla ve svých dějinách hráče, kteří měli problémy se životosprávou. Někdejší slávu například neunesl střelec mistrovského ročníku 1978 Petr Janečka nebo velký talent přelomu tisíciletí Milan Pacanda.

Jakub Řezníček už ale seká latinu. Kromě ženy Michaely mu k tomu pomohlo i narození dcery Vanesy. V kalendářním roce 2014 dal sedmadvacetiletý útočník dohromady 17 gólů. V Příbrami i Spartě si změnu přístupu k životu považovali. "Kdybych nebyl jiný, Sparta by mě určitě nevzala," uvědomil si Řezníček.

Nejnadějnější léta má sice Řezníček za sebou, přesto stále má chuť na sobě pracovat. "Po Budějovicích by mě určitě nenapadlo, že bych ještě mohl hrát za Spartu. Otočilo se to o 360 stupňů," zdůraznil.

Zbrojovce se upsal na dva roky s opcí. "Chci tu dávat branky a pomoci Brnu k nejlepším výsledkům. Chtěl bych si zkusit zahraniční angažmá, které už mi asi utíká. Možná jsem si tím všechno zkazil, ale pořád v to věřím," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články